onsdag 11 maj 2011

Operation STHLM

Så vart det dags igen! Cityslickers, Nord möter syd, när kriget kom till stan, VM i trafikförseelser, kalla det vad du vill men ungefär en gång per år samlas en del av Stockholmsregionens trognaste åkare för lite klassiskt asfaltsåka innanför tullarna. I år var vi ca 20 st som ville visa hufvudstaden att "fyrhjuling is the shit".

Så här glassigt är det med med Otlander 800 LTD i solen.


Som vanligt träffas man vid Lunda grillen för att fylla magen med klassisk gatuköksmat. Efter en meet-and-greet session med handskakningar och diverse skryt är det dags att få ta del av lite akrobatik på två och fyra hjul. I år representerade fyrhjulingarna mediokert jämfört med tidigare år. Klassiker som bakslangarmästaren Kjelle saknades.


Halvslangning i motgående fil med möte, inte ett helt enkelt trick.

 


När alla fått nog av trick är det dags att byta miljö. Snabbt förflyttades hela ligan till Cectek butiken på Sveavägen där det bjöds på kaffe och annan dryck. Tack för det Andreas och Dante!Stadshuset i sin prakt!

Det vart flera varv på stan där man testade trimpipor och gasreglage till allas stora glädje. Man måste berömma den genomsnittlige innerstadsbon och deras tålamod. Att heja, applådera, fotografera och visa tummen upp så mycket måste helt enkelt vara väldigt krävande.
Gröna Lund

Självklart skall ju även Djurgården få en släng av sleven. Tyvärr hade glasskiosken stängt men det vart ändå ett trevligt besök. Kul när det kommer fram pensionärer och andra intresserade som undrar, frågar och kommer med glada tillrop.
Det brukar i vanliga fall sluta med donuts-träning och backtävling kring picknickkorgarna på toppen av Hammarbybacken. Ryktet gjorde tyvärr gällande att det var igenbommat med gråsuggor till backen och eftersom alla inte hade Mud-däcken på så kunde vi inte fräsa nya fina endurospår genom Nackareservatet.
Så det fick bli McDonalds på Sveavägen för avslutande kaffe och ännu en  påfyllning i magen. MC åkarna fick som vanligt kalla fötter och drog när fullbloden parkerade. Fyra hjul är ju dubbelt så mycket som två. Det vet ju alla och det går ju liksom inte att diskutera bort.

McDonald Sveavägen. Trottoaren fylld med rejäla saker..

Tack alla som var med och bjöd stadsborna på lite skön motorsång och tog sig tid att visa upp dessa fantastiska maskiner. Det uppskattades säkert jättemycket!

Självklart blev det en bit film som vanligt!
2 kommentarer:

  1. Det var en undrbar kväll me mycket trevligt folk !!

    SvaraRadera
  2. Soft... Fan vad jag missar mycket kul! Bra reportage!

    SvaraRadera