söndag 6 maj 2012

Avestaleden, Träffrecension och film


Bobby visar vart skåpet skall stå.
Riktigt bra uppslutning!
I helgen som var bjöds det på riktigt trevligt finåka. Avestaleden. Detta föredöme som alla kommuner i Sverige borde kika närmare på.
Det är ju ändå Sveriges enda lagliga led för fyrhjulingar helt enkelt.

Och det är en riktigt bra och omväxlande liten rutt dom har de dära dalmasarna, ca 2 mil lång. Kan tänkas lite kort men det beror ju helt på hur man vill ta sig an den.
Man kan köra den i hejdlöst endurotempo på 45 minuter eller så kan man stanna upp vid varje litet "hinder" som finns på vägen. Då tar det betydligt längre tid...
Logistiken funkade utmärkt, det är nog inte helt lätt att bjuda på typ 200 burgare i skogen....


Eddie tar sig an ett surhål med sin XMR.
Dagen till ära hade ca 85 entusiaster mött upp i Avesta för att visa att det verkligen finns behov för denna typ av verksamhet. Lokaltidningen var på plats och skrev några positiva rader om händelsen, det kan ni läsa om här.

Eftersom det var så mycket ekipage delades vi in i fyra grupper och efter ett litet förarmöte var det bara att fara iväg. Det var en härlig blandning i våran grupp några välbekanta ansikten och ett gäng nya. Både erfarna och nybörjare samsades.

Våran grupp körde leden "bakklänges" och fick således de värsta surhålen först. Ritigt trevligt. Och varje hål i princip inspekterades grundligt. Det fanns några riktiga hjältar med i gruppen som inte bangade lite skit helt enkelt.


Nånstans mitt på leden var det dags för lunch, ett par burgare och dricka ingick i priset, ynka 150 bagis. Som hittat. På lunchberget hann vi även med att träffa de andra grupperna. Vädret var något lynnigt, vi hade regn, hagel och strålande solsken... i princip på samma gång. Men vädret ÄR sekundärt. Man blir lika skitig och svettig oberoende vad som kommer ner från skyn.

Efter lunch vart det något torrare underlag för oss. Vi letade oss igenom lite hyggen, traktorspår och några rediga surhål innan vi kom tillbaka till ursprungsplatsen.  Vi hade riktigt tur med utrustningen, inga stora problem och maskinellt flöt det på riktigt bra... Även om en del kylare såg riktigt igentäppta ut så flöt det på utan några större stopp.
Det var en riktigt trevlig dag helt enkelt, ni som inte var med får stå lite i skamvrån, är det något man ska stödja inom den här branschen är det just ATV leden i Avesta.
Men å andra sidan så kommer det att gå fler tåg. Och då syns vi igen helt enkelt!

Den här leden passar ju egentligen alla. Man behöver inte nödvändigtvis ha sin maskin snorklad eller utrustad med de värsta däcken. Det går bra ändå. Däremot skall kanske passa sig för de värsta hålen... Beredd er dock på ganska många timmars tvättande, det spelar ingen roll hur mycket man fuskar med att åka på sidan, man blir garanterat rejält skitig ändå.


Som vanligt ser det ut som slaget vid Lutzen när vi drar fram...
Det blev ju lite filmat också. Det är lite klurigt att få med alla på bild när man åker på kolonn och i olika grupper. Vi slängde in lite bonusfilm från tvätten också, sjukt kul att få bada av sig lite.
Tyvärr ville inte Youtube vara på våran sida den här gången... så det blev till att köra Vimeo istället.

Och som vanligt kan man tanka ner rullen här-> www.atvstockholm.com/movies/Blytumme/ATVSTHLM_20120505_Avesta.wmv
8 minuter / 190 MB


ATV STHLM @ Avesta from Ledthumb on Vimeo.

2 kommentarer:

  1. Bra film Tummen och bra skrivet.
    En e loge till Sir Anders för dom jätte fina bilderna.

    SvaraRadera