måndag 14 maj 2012

Österrike EndurospårStart och mål. Allt som behövs.

Vi var ju ute på lite rekningsuppdrag i helgen som var. Ett stopp på vägen var ju planerat att besöka ett litet endurospår som tillhandahållas av Örbyhus MK.

Vi hade väl inga större förhoppningar egentligen utan tänkte väl att det var ett litet sött spår som man kan lomma runt på. Men ack så fel vi hade. Det här var ju en riktigt pärla!

Spåret har det mesta man kan önska, lite åker, lite skog, några surhål, lite hygge, både snabba partier och en hel del smala passager och knixiga hinder. Det är inga jätteklättringar, det finns några mindre backar, dock så känss inte spåret "platt".

Det är ett ganska stenigt spår, inte speciellt jävligt som Säters MK's spår men ändå så att man får ta det någorlunda piano för att inte slå sönder sig eller hojen. Dock så är dom steniga partierna bara på några ställen. Spåret är inte alls sönderkört och lämpar sig riktigt bra om man vill träna inför en extreme-enduro, tre varv runt i högt tempo kommer att få en garanterat mättad och på fall.

Något som överraskade var den lilla skogsmyren i slutet. Tyvärr tror jag den kommer att bli svårforcerad om man kör igenom den några gånger till och det kommer nog behövas någon sorts alternativ-väg förbi just det stället.

Det finns några ställen där broar över diken var dimensionerade för bara två hjul. Vi skall informera banansvariga om detta och vilka andra ATV anpassningar man kan göra så skall dom försöka tillgodose våra behov.  Det finns några smala partier mellan stolpar in och ut ur hagarna, flyttar man bara isär dessa stolpar 10-15 cm till så är det inga problem, som det var nu så stryker man stolparna med däcken och det kommer att resultera i att dom tillslut välter/lossnar.

..och får man önska sig ett litet platåhopp eller liknande på åkern? Det hade varit uppskattat!

Spårets längd är 5,4 km. Man lägger 50:- i träningsavgift i brevlådan vilket är väl värt pengarna. 

Vi tog ett testvarv i lagom tempo, 27 minuter, just för att få en överblick och koll på vad som fanns. Andra varvet ökade vi tempot och hamnade på 22 minuter på varvtiden.

Det här var ju faktiskt ett riktigt kul, varierande och tekniskt spår, vi vart glatt överraskade och tackade oss själva för att vi tog oss mödan att svänga förbi här.
Vi kommer ABSOLUT att fara tillbaka för att köra några träningsvarv i framtiden. Vi kommer nog kombinera detta med en riktigt trevlig safaritur innan och efter, men det återkommer vi om när det blir av!
Här kan man se ett varv på banan filmat från en endurohjälm: http://gryttby.se/osterrike1varv.wmv

Spåret ligger mellan Örbyhus och Tobo ca tre mil norr om Uppsala, ( N 60° 13.781', E 17° 38.727' )
Eniro länk
Öppettiderna är Söndagar 11-16 Och Onsdagskvällar. Kika in på Örbyhus MK's sida för mer information och kontakt information.
Tack till Micke (?) på granngården (http://www.gronvallsdata.se/) som kunde bistå med lite verktyg och luft när vi bytte rem på Kalles maskin...

Lägg märke till det praktiska formatet på verktyget för att separera variatorskivorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar