måndag 17 mars 2014

Texas 2014


Flygfoto över Vendors Area
Ja då var det dags igen, för fjärde året så tar vi och drar till världens största ATV träff. Highlifter's Mudnationals. Detta årliga event tar plats i den lilla staden Jacksonville mellan Dallas och Houston ,Texas. 

I år blir vi två stycken sällskap som som kommer sammanstråla på andra sidan Atlanten.
Första gänget lämnar snöblasket nu på Fredag och kommer tillbaka 12 dagar senare.
Andra gänget drar iväg på Måndagen och åker hem efterföljande Söndag.
Det är mycket som skall planeras upp innan man slutligen hamnar där borta i den rödfärgade leran. Bilar skall bokas, husvagnar skall hyras, transporter av hojjar skall ordnas. Det är ett maskineri som blir bättre och bättre inoljat för varje år vi gör denna resa.

Den beryktade Sand Pit, Mud Creek
I år kommer vi att återigen testa två stycken olika Offroad-parker, River Run ATV Park och Mud Creek Offroad park. Parkerna har lite olika karaktär så dom kompletterar varandra. RR är lite mindre men med mera kuperad terräng, MC är enormt stort och har vattenmarker som är riktigt lömska och vidsträckta. Det är inte helt fel att ta med sig GPS för att kunna irra sig tillbaka på nätterna genom träsken.Ni som inte varit med tidigare år vet precis hur det är, ni som inte kan bara gissa. Dagarna består i princip av äta-sova-köra-partaja. Det finns en uppsjö filmer på tuben som visar hur tidigare år varit men för att ni skall få en känsla på vad vi har framför oss kan ni kika på våra tidigare resor:

 Ni hittar flera filmer på våran kanal:
http://www.youtube.com/user/ATVSTOCKHOLM


Vi kommer även testa lite nya maskiner förhoppningsvis, Scrambler 1000, Polaris Ace och har vi tur kanske nya Arctic Cat Wildcat.

Alla stora märken och tillbehörsförsäljare finns ju representerade på denna träff och det brukar alltid presenteras någonting nytt för varje år. Vem minns inte all reklam när Can-Am skulle introducera Commandern!?

Vi kommer självklart filma och fota så mycket vi kan, det är ju tyvärr lite sisådär med internet ute i träsket men någon uppdatering på bloggen skall vi nog kunna göra.

Och för er som vill åka med, det går alltid flera tåg. En sån här resa behöver inte kosta mycket, snarare tvärtom, sköter man sina kort väl och planerar så kan man t.o.m gå plus nimus noll på kontot.
Så håll öron och ögon öppna någonstans i December 2014 när vi startar planeringen av nästa resa!

Bilder från 2009

Bilder och film från 2010

Bilder från 2011

Länk till River Run ATV Park

Länk till Mud Creek Offroad park

Länk till Highlifter MudnationalsInga kommentarer:

Skicka en kommentar