söndag 30 januari 2011

MC Mässan - På Fyra Hjul 2011

En delegation glada entusiaster begav sig idag till Stockholmsmässan för att gå på MC-mässan. Förhoppningarna var blandade med tanke på namnet, "På Två Hjul"...
Utbudet av ATV/Quad var lite mindre märkligt nog än sist denna mässa kördes. Stora märken som Kawasaki och Suzuki hade inga maskiner för beskådning förutom nån enstaka 50cc-90cc maskin.
Detta kan ju bero på att just dessa japaner inte presenterat några större nyheter de senaste åren.
Polaris... Hade dom överhuvudtaget en monter..?

Honda däremot hade en liten men välfylld monter. Honda tillhör kanske inte det vanligaste märket ute i ATV skogarna men man skall definitivt inte räkna ut dom. 
Dom hade sin Honda 680 Rincon Mud Edition framme, intressant maskin. Jämfört med den vanliga Rincon så är denna nerdrevad och utrustad med lite fetare däck än MAX versionen.
Warn vinschen sitter monterad ganska långt upp om man jämför med att andra maskiner, bra med tanke på ändamålet, lera och vatten.
De extra skärmbreddarna i mjukt material kommer fungera riktigt bra från att spruta ned föraren alltför mycket, riktigt bra lösning. Maskinen är känd för att vara tystgående.


 Största och mest påkostade monter måste nog varit ATV Sweden's. Dom hade säkert ett tiotal maskiner plus två-tre st UTV uppställda. Kul var att det även  att det fanns lite upphottade och customiserade maskiner. Det var mycket bling, lysen, dödskallar och dekaltrim. Även lättklädda damer som pedagogiskt visade rätt körställning..
Cectekmaskinerna säljer ju som smör numera men på träffarna och tävlingarna så har dom hittills varit i minoritet, vi får väl se om 2011 blir året då de hittar ut i skogarna på riktigt.


Fördela vikten, blicken framåt och ett stadigt grepp om styret.


CF Moto's Z6 kommer nog bli en storsäljare. Priset, 85000:- är absolut inte mycket. Designen på CF'n är väldigt nära Polaris RZR. Maskinen verkar vara stabil och välbyggd. Sveriges billigaste UTV?
På denna satt det Grim Reapers 27" på kaxiga MSA Diesel Army Green fälgar.
Rindab hade satsat på ett ordentligt utbud med belysning från visionX. Alla som testat dom hittills har ju varit lyriska. Kombinationen med ordentligt med ljusstyrka, många olika modeller och låg effektförbrukning är ju guld värt i detta mörka land.
Som vanligt när det gäller Rindab så brukar det stå något mer extremt ombyggt i deras monter, alla minns väl deras extremhöjda Kawasaki från förra gången?
I år fanns det en riktigt grym Polaris RZR med Baja 1000 suspension kit från Lone Star Racing med Elka stötdämpare.BRP hade hela sin lineup för beskådning. Kul var att det fanns en Commander 1000 för provsittning. BRP har ju haft lite problem att få fram dessa, de flesta leveranser har ju gått till US.
Intrycket man får genom att bara sitta i den är att det är ordentligt med kvalitet. Den är stor... UTV kommer nog att bli ett alternativ till den klassiska offroad körningen med bil.
Speciellt när bilarna blir svårare och krångligare att bygga om för detta ändamål. Priset på denna best kommer att hamn uppåt 200 000:- enligt uppgift...
Även Outlander XMR och Xxc fanns för provsittning.

Outlander XMR
Gorilla däck uppflyttad kylare och extrasteg
Outlander Xxc
Vald till årets maskin på Hunt the wolf i Rumänien och GNCC i USA
Nya Dinli Evolution 800. Svart matt enstånka, 328 kilo tung. Dock så är cylinder volymen 750cc och inte 800.

Swebike hade ett märke jag aldrig sett förut, Italienska Viarelli. Två ATV och en UTV presenterades.
Detta är en Viarelli GTX 550 lång modell. 498cc, 34HK, Diffspärr, 4x4, vinsch.


Svenska ATV Föreningen fanns på plats och representerade. Arne Heimdahl och Mikael Hultén informerade intresserade om föreningen. Ni som inte blivit medlem än, bli det.
Gå in på http://www.satvf.se/ och läs på vad ATV föreningen jobbar med för frågor.
Något som var väldigt ku latt höra var att det ryktades om att kanske Sveriges andra officiella ATV-led är på gång. Bra jobbat!
Stort tack till SATVF som visade filmer och bilder från ATV Stockholm för att intressera förbipasserande.Det var extremt mycket folk som vanligt på mässan, fast väljer man Lördagen som besöksdag så har man bett om trängsel.
Tyvärr verkar det vara en nedåtgående trend på utbudet inom ATV/UTV/Quad
 på MC-Mässan. Vilket är lite konstigt, intresset var enormt vid de montrar där det fanns fyrhjulingar för provsittning.
Det var svårt att överhuvudtaget fota och filma för det klättrade konstant människor på hojarna. Gammal som ung skulle upp och sitta på dessa kära ting.
Bakläxa tills nästa gång helt enkelt. Kanske dags att öppna en till hall med fokus på ATV/UTV och quad? Provkörning, hinderbanor och lerbassänger önskas!


Som vanligt när ATV Stockholm är ute på äventyr så blir det film:

>

6 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Riktigt bra skrivet! Tummen upp för tummen =)

  SvaraRadera
 2. Jag som missade mässan detta år känner att jag tog igen en del via denna mycket bra skrivna artikel.
  Bra skrivet!

  SvaraRadera
 3. Bra sammanfattat.. Schyssta pic's oxå! :)

  SvaraRadera
 4. Riktigt bra Tummen !!!
  Mer bilder kommer innom kort !!!

  SvaraRadera
 5. vill bara ha allt.... Finns det fyrhjulingar till salu här??

  SvaraRadera
 6. Nej tyvärr, Nej tyvärr..
  Föööööööör, detta är en ATV blogg, ATV blogg, ATV blogg.

  Blogg är det enda som finns här!

  :D

  SvaraRadera