lördag 6 april 2013

River Run ATV Park

Ingen har väl undgått att nästan hela gänget varit över Atlanten på en massa skoj.
Ännu en gång vart det en tripp till Jacksonville, Texas. Denna gång så var vi totalt tolv personer.
Det blir ju en ordentlig circus dock att frakta runt ett sånt stort sällskap. Speciellt om man adderar frakt av tolv nya hojjar, två husbilar och två st vanliga bilar. det krävs lite planering och att logistiken klaffar. Vilket det såklart inte alltid gör....

Som vanligt så skall ju alltid första middagen intas på finrestaurang.


Efter att ha landat i Houston och tagit en natt där på hotell för att försöka anpassa sig efter den nya tidszonen så bar det iväg norrut. Först hämta upp hojjarna uppe i Tyler. Där stod dom enligt beställningen med alla sina tillbehör i sin fulla prakt. Fort nu, lasta på för nu skall dom testas! Vi tog oss ner till en park som ligger 15 km väster om Jacksonville. River Run ATV Park. Den här parken är lite mindre än Mud Creek. Storleken är ca 2000 acres eller som man skulle säga i Sverige 800 hektar, 

Parken följer norrsidan på floden Neches som man för övrigt kan bada i. Det finns flera rope-swings efter flodens vindlingar man kan svinga sig i. Pass på bara så att man inte hamnar på en sköldpadda dock.
Två rednecks från Sverige tar en paus och skådar in det vackra träsket.

När man kommer till receptionen tas man vänligt emot att den ack så fagra Miss Verda. Här pratar vi en ca 70 årig tant som bor i ett rum bakom receptionen och tar hand om alla gäster och ger dem anvisningar, informerar om reglerna och pekar ut platsen man blir tilldelad. Otroligt vänlig och trevlig tant helt enkelt. I och med att hon bor på parken så är den i princip öppen hela tiden. Det var hennes bror som startade upp parken för ca 7 år sedan.

Hur som helst, gänget samlade ihop sig och mötte upp med några locals från Jacksonville för en gemensam åkning.Parken är av helt annan karaktär än Mud Creek. Här finns långa slingriga sköna spår med velodromkurvor i skogen, det finns ett ordentligt berg man kan klättra upp för eller för den delen kasta sig ner utför med riktigt coola ravinspår man kan åka i. Det finns ödemarker och kraftledningar, endurospår och en attans massa lerhål. En del var RIKTIGT djupa och lömska. Det fick både Martin och Thomas erfara. Vi pratar från 30 cm till bröstdjup på bara några decimeter. Eller bröstdjupt.. Det var ju Martins bringa så för oss andra hade det vart panndjupt.

Paus på berget.
Vi hade en riktigt grym nattkörning där vi bara for fram på första lediga spår som fanns. Jäkligt kul och det är ju alltid en fröjd när man har en kaospilot i form av Tommy som guide, Det kan ju som vanligt sluta hur som helst vid dom tillfällena.
Något som var riktigt coolt var att när man kryssade runt i skogen så kunde det helt plötsligt stå oljeborr-torn som var i drift. Man får en grym Texas känsla när lukten av olja tränger på och pumparna visar sig. Dom här miljöerna är så olikt det man vanligtvis är van med.

Den ganska feta hunden, chefen på River Run, Miss Verda och underteckand.

Allt är ju nu inte frid o fröjd. Texas är ganska platt. Det är läskigt djupa hål. Det är sand som tränger in överallt och det är inihelvete dammigt. Man blir tvungen att tugga sand konstant helt enkelt. Det gäller att ha ordentliga skidglasögon och mask för munnen. RZ maskerna visade sig vara en riktigt bra investering. 
Det praktiska i den här parken då? Nått som var riktigt bra var att man kunde nå spåren från flera håll. Det fanns inga smala passager där det kan bli kö när man skall ut i skogen med flera tusen andra. Det var riktigt bra RV platser med vatten och el. Man kunde spola av hojjarna på flera olika plaster på området, det gick även att använda sin slang som var ämnad till husbilen för detta.


Duscharna var rejäla, man kunde duscha av sig skiten innan man klädde av sig. Dock så var dom något nedskitade efter helgen men på Söndagen var dom tvättade och utsploade så att dom gick att använda.

På det hela så är enligt mig denna park egentligen lite bättre än Mud Creek, även fast den är bara hälften så stor. Här finns mer varierad terräng och åkningen är helt enkelt roligare. Man kommer snabbare både ut och hem igen vilket gör att transportsträckorna blir kortare. Parken kan varmt rekommenderas helt enkelt!
Adressen till parken är: http://www.riverrunpark.com/
Och dom har ju såklart en FB sida: https://www.facebook.com/pages/River-Run-ATV-Park/219282464753020?fref=ts


Som vanligt blev det lite film. Det här är andra filmen från Texas det här året och det kommer komma en till från Mud Creek och Mud Nationals inom kort.

Jag vet att den är lite hård i kontrasterna, ljus och så... ville ha lite öken/smuts/retro känsla på den...Hoppas att den är njutbar ändå.

Håll till godo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar