lördag 27 april 2013

Säfsen Snow & Mud 2013

Så vart det dags igen för det årkliga återkommandet eventet i Säfsen. Snow & Mud 2013. Totalt var det 104 stycken tävlingsugna ATV åkare som hade anmält sig till de olika grenarna. rekord i Sverige i deltagande! Kul att sporten växer.

Youre doing it wrong.
Detta år var arrangemanget huvudsponsrat av Arctic Cat. Som vanligt bjöds det på en hel helg av riktigt roliga tävlingar i ATV  Ludvikas regi. Redan på fredagen drogd racen igång i form av Up The Hill. Här var det inget snack på om man skulle ha en stratgei. Det fanns bara en. Gasa fullt i två kilometer i 14 graders lutning och håll fast dig i styret. Maskinerna gick på stum gas med förare som vart riktigt möra i sina armar. Det ser lätt och mjukt ut men snön spårar snabbt och det blir galet tungt och det kastar en ordentligt.Till slut fanns det en vinnare och det vart Robert Högfeldt. Bra jobbat! Magnus Lindberg hamnade på en hedrande andra plats.

Vädret på fredagen kunde vara lite bättre, regn och tösnö är inte kul att stå och huttra i. Men racet var snabbt avklarat och det vart att fly in i stugorna för att senare kunna åtnjuta Säfsen resorts underbara köttbuffé. Överlag kan man inte ha mycket klagomål på det här stället. Det är fina stugor med riktigt bra mat till ett hyffsat bra pris. Och eftersom tävlingen ligger så sent på våren så är man garanterad att slippa trängas med kreti o pleti med deras skidor och tjuriga telningar. Här är det bara fyrhjulingsfolk helt enkelt!Lördagen är en den stora racedagen. Nu är det dags för Snow and Mudrace på bana och parallel-loppen.
Nu snackar vi en mera långdragen process... massor av startande och flera klasser. men vem har bråttom? Starten gick som planerat klockan 10:00 och finalen var färdig 16:59. En minut innan utsatt tid. Imponerande. Däremot var det lite stiltje under dagen, veilket egentligen inte spelade nån roll, det fanns ju annat att förlusta sig med. Till exempel köra de spår och backar som var avlysta för lite körning. Riktigt trevligt att brumma runt i backarna när det var paus.Snow & Mud togs ju hem av Superhjältelegenden som under vanliga dagar går under namnet Magnus Lindberg och damernas av Lotta Halldin. Galet vilket tryck i tummen hon har den där tanten från försäkringskassan. Det kan man inte tro när man ringer in och bråkar om VAB dagar....

På kvällen bjöds det än en gång på supé i riktigt goda vänners lag. Det var både bartömning och trubadur som verkligen fick igång sällskapet.Man kan hoppas lite att det slipas ytterligare på arrangemanget till nästa år, lite flera funktionärer och kanske lite snabbare resurser på pistmaskiner. En idé vore att ha en shuttlebus mellan stugor och backe om man vill gå o sippa på en kall halva dagen som åskådare. Alla är ju inte lika hurtiga som Birgersson som knatar 3 km utan att klaga.... :D


Och som vanligt blir det film. Kameran var ju framme nu igen. Hoppas ni gillar det. Så mycket att ni redan nu tar en rejäl funderare på hur man kan ta hem det här nästa år. Ett stort tips är Kanadensiskt fullblod,  1000 cc, Mudbugs och ett jävla löd i tummen. ...Och hoppas på att superhjältelegenden kanske är tillbaka på ridskolan igen.
2 kommentarer:

  1. Bra reportage, men ska man köra hjuling som han gör på första bilden?

    SvaraRadera
  2. Glad midsommar !

    Sportfotograf
    www.sportfoton.se

    SvaraRadera